Keskustelutilaisuus: Kriisinkestävä Suomi – mitä voimme oppia koronapandemiasta?

02.10.2023 13:00 - 17:00

Millaista kriiseihin varautumista tarvitsemme ja voimme odottaa tällä hallituskaudella?
Miten kehittää palvelujärjestelmiä kriisinkestävämmäksi hoitovelan ja säästöpaineiden puristuksessa?
Pitääkö lainsäädäntöä muuttaa pandemioihin ja muihin kriiseihin varautumiseksi?

Tervetuloa Kriisinkestävä Suomi -tilaisuuteen kuulemaan tutkimustietoa koronapandemian opeista ja keskustelemaan ratkaisuista Suomen kriisivalmiuden parantamiseksi!

Aika: maanantai 2.10.2023 klo 13.00–17.00
Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) ja osin verkossa
Linkki verkkolähetykseen (klo 13.00–15.00)

Tutkijat, poliitikot ja hallinnon edustajat kohtaavat tilaisuuden kahdessa paneelikeskustelussa, jotka käsittelevät hyvinvointivaltion palvelujärjestelmän kriisinkestävyyttä ja koronarajoitusten oikeudellisia oppeja. Paneelikeskustelut lähetetään myös suorana verkossa, ja ne juontaa toimittaja Jan Andersson.

Hyvinvointivaltion palvelujärjestelmästä keskustelevat sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru, johtaja Kirsi Varhila Satakunnan hyvinvointialueelta, johtaja Otto Helve ja johtava tutkija Liina-Kaisa Tynkkynen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sekä professori Marja-Kristiina Lerkkanen Jyväskylän yliopistosta.

Koronapandemian oikeudellisia oppeja pohtivat perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Vestman, oikeuskansleri Tuomas Pöysti, professori Janne Salminen Turun yliopistosta ja johtava asiantuntija Eeva Nykänen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Paneelikeskustelujen jälkeen tutkijat pitävät tietoiskuja koronapandemian opeista ja kriisivarautumista. Tietoiskut tarjoavat viimeaikaista tutkimustietoa ja antavat uusia näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.   

Tilaisuuden järjestävät strategisen tutkimuksen PANDEMICS-ohjelma ja Suomen Akatemian RESILIENCE-ohjelma yhteistyössä MTV:n kanssa. 


Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen ilmoittautuminen on päättynyt 22.9.2023. Verkkolähetykseen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

 

Lisätietoja   

 

Kuva: Ryanjlane/iStock