Keskustelutilaisuus | Kriisinkestävä Suomi – mitä voimme oppia koronapandemiasta?

02.10.2023 13:00 - 17:00

Aika: 2.10.2023 klo 13.00–17.00
Paikka: Helsingin yliopiston Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) ja osin verkossa

Kriisinkestävä Suomi -tilaisuudessa kuultiin tutkimustietoa koronapandemian opeista ja keskustelemaan ratkaisuista Suomen kriisivalmiuden parantamiseksi.

Tilaisuus sisälsi kaksi paneelikeskustelua, jotka käsittelevät hyvinvointivaltion palvelujärjestelmän kriisinkestävyyttä ja koronarajoitusten oikeudellisia oppeja. Paneelikeskustelut juonsi toimittaja Jan Andersson.

Hyvinvointivaltion palvelujärjestelmästä keskustelivat sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Krista Kiuru, johtaja Kirsi Varhila Satakunnan hyvinvointialueelta, johtaja Otto Helve ja johtava tutkija Liina-Kaisa Tynkkynen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta sekä professori Marja-Kristiina Lerkkanen Jyväskylän yliopistosta.

Koronapandemian oikeudellisia oppeja pohtivat perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Heikki Vestman, oikeuskansleri Tuomas Pöysti, professori Janne Salminen Turun yliopistosta ja johtava asiantuntija Eeva Nykänen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Paneelikeskustelujen jälkeen tutkijat pitivät tietoiskuja koronapandemian opeista ja kriisivarautumista. Tietoiskut tarjosivat viimeaikaista tutkimustietoa ja antoivat uusia näkökulmia yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon.   

Tilaisuuden järjestivät strategisen tutkimuksen PANDEMICS-ohjelma ja Suomen Akatemian RESILIENCE-ohjelma yhteistyössä MTV:n kanssa. 

 

Tilaisuuden tallenne

Paneelikeskustelujen tallenne on saatavilla Tiedekulman sivuilla. Tallenne on katsottavissa myös alla. Videoon saa tekstitykset mediasoittimessa (CC soittimen oikeassa yläkulmassa > Captions).

Lisätietoja

  

 

Kuva: Ryanjlane/iStock