Tapahtuma | Politiikan tutkimuksen päivät: luento tiedon ja vallan jännitteistä kriisien aikakaudella

16.05.2024 12:45 - 13:45

Politiikan tutkijoiden vuotuinen tieteellinen tapahtuma Politiikan tutkimuksen päivät pidetään 15.–17.5.2024 Turussa. JuRe on mukana järjestämässä tilaisuutta yhdessä Valtiotieteellisen yhdistyksen ja Turun yliopiston kanssa.

Päivien teemana on demokratia, tieto ja asiantuntijuus. Nykyaikaisten ja monimutkaisten viheliäiden ongelmien ratkaisut vaativat uusinta ja ajantasaisinta tietoa ja asiantuntijuutta. Samaan aikaan tiedon tuottamisen prosessit eroavat kuitenkin huomattavasti siitä, mitä odotamme demokraattisilta prosesseilta tai demokraattisilta järjestelmiltä. Päivillä esillä oleva tutkimus käsitteleekin laajasti sitä, kuinka demokratia on sovitettavissa yhteen asiantuntijatiedon ja tutkimustiedon kanssa.

Tilaisuuden pääpuhujaksi saapuu professori Daniel Innerarity (European University Institute). Hänen luentonsa aiheesta ”Power and knowledge in the society of ignorance” käsittelee tiedon ja vallan jännitteistä suhdetta kriisien aikakaudella. Luento pidetään 16.5. klo 12.45-13.45 salissa PUB3 (Publicum, Assistentinkatu 7). Luentoa voi seurata myös etänä.

Tutustu päivien ohjelmaan

Kuva: Hanna Oksanen/Turun yliopisto