Kriisit ja demokratia esillä Politiikan tutkimuksen päivillä Turussa

Politiikan tutkijoiden vuotuinen tieteellinen tapahtuma Politiikan tutkimuksen päivät pidetään 15.–17.5.2024 Turussa. JuRe on mukana järjestämässä tilaisuutta yhdessä Valtiotieteellisen yhdistyksen ja Turun yliopiston kanssa. Tilaisuuden pääpuhujaksi saapuu professori Daniel Innerarity (European University Institute). Hänen luentonsa käsittelee tiedon ja vallan  jännitteistä suhdetta kriisien aikakaudella.

Päivien teemana on demokratia, tieto ja asiantuntijuus. Nykyaikaisten ja monimutkaisten viheliäiden ongelmien ratkaisut vaativat uusinta ja ajantasaisinta tietoa ja asiantuntijuutta. Samaan aikaan tiedon tuottamisen prosessit eroavat kuitenkin huomattavasti siitä, mitä odotamme demokraattisilta prosesseilta tai demokraattisilta järjestelmiltä. Päivillä esillä oleva tutkimus käsitteleekin laajasti sitä, kuinka demokratia on sovitettavissa yhteen asiantuntijatiedon ja tutkimustiedon kanssa.

Tilaisuuden tieteellinen ohjelma koostuu luennon lisäksi työryhmäosioista. JuRen tutkijoiden vetämässä työryhmässä käsitellään sitä, miten demokratiat ovat varautuneet käsittelemään kriisejä.

Lue lisää

Kuva: Hanna Oksanen/Turun yliopisto